2020 was een veelbelovend jaar met grote plannen voor Videohouse. Als een van de grootste productiehuizen van België hadden we mooie projecten in het vooruitzicht. Iets meer dan een jaar geleden waren we dag en nacht de Olympische Spelen in Tokyo aan het voorbereiden en waren we volop aan het uitbreiden qua mensen en materiaal. De synergie met onze dochterbedrijven zorgt dat Videohouse de nieuwste en all-round faciliteiten kan bieden voor televisiezenders, productiebedrijven en het bedrijfsleven. Onder meer dankzij BOOST Graphics, onze specialist in live graphics en augmented reality en MotionMakers voor B2B-communicatie. Kelly’s Heroes is onze specialist in buitenproducties (EFP) en dronevideos, terwijl EuroLinx hoogtechnologische, draadloze 5G-oplossingen biedt voor live-producties en streaming, zoals voor de Ronde Van Vlaanderen. Daarmee zijn we actief in zowat elk domein binnen de videoproductie. Tot een pandemie uitbrak, die geen stokken maar pilaren in onze wielen stak. Volle agenda’s liepen leeg en onze mensen moesten massaal thuisblijven.

Zoals Jan Van Esbroeck in april voorspelde, zullen cultuur en entertainment als een van de laatste sectoren opnieuw vooruitzichten krijgen. Maar cultuur raakt ons allemaal. Stel je maar eens een lockdown voor zonder film, muziek, series, boeken of comedy. Onze medewerkers moesten noodgedwongen met hun duimen draaien terwijl we zoveel mooie TV- en cultuurplannen hadden.

Daarom konden we ons geen beter cadeau voor onze medewerkers bedenken dan een TM Gift Card. Omdat onze mensen over heel België wonen was het noodzaak om een nationaal platform te gebruiken dat niet enkel lokale opties bood. Ticketmaster kwam tegemoet aan alle vereisten. Daarom beslisten we ook om onze klanten hetzelfde te schenken, in plaats van de gebruikelijke fles bubbels. Want het is meer dan ooit een corporate responsibility om steun te betuigen aan de sector. Vooral nu we stilaan terug mogen uitkijken en inplannen.