Nu concerten en festivals weer massaal plaatsvinden, is het soms lastig om alles bij te houden. De echte fans weten hun favoriete artiest uiteraard nog te vinden, maar de ‘gewone’ muziekliefhebber kan nog wel eens wat missen.

Daarom is het handig als je event op veel verschillende plaatsen zichtbaar is. Dankzij het affiliate- of partnernetwerk van Ticketmaster is dat ook echt zo. In dit artikel vertellen we je alles over onze affiliate-kanalen.

Wat is affiliate marketing?

Onder affiliate marketing verstaan we de aanbevelingen of vermeldingen die externe partners van jouw event op hun eigen kanalen plaatsen. Wanneer iemand een aankoop doet via de unieke link die daarbij hoort, verdient zo’n partner (of affiliate) een commissie.

Hoe werkt affiliate marketing bij Ticketmaster?

Via het affliates-platform krijgen de door Ticketmaster geselecteerde partners binnen ons netwerk toegang tot de ticketlinks van de events op onze site. Deze plaatsen zij vervolgens op hun website of app.

Bekende affiliate partners van Ticketmaster zijn: Info Concert, Media Markt, Mobile Vikings, Spotify, Songkick,…

Steeds vaker ontdekken fans bijvoorbeeld events via uitgaansagenda’s als Info Concert of Songkick. Dankzij onze samenwerking met deze partners, krijgt jouw event nog meer zichtbaarheid. Je brengt jouw event op een snelle manier op relevante plekken onder de aandacht.

Uitgelicht: Spotify

Eén van onze grootste affiliate-partners is streaminggigant Spotify. Wanneer jouw concert bij ons in verkoop gaat, kunnen Spotify-gebruikers deze show op meerdere plaatsen op het platform terugvinden (zoals bv. in de concertagenda van de artiestenpagina’s).

Voor de fans is het zo nog makkelijker om tickets te vinden voor concerten van hun favoriete artiesten. Dankzij geo-targeting en de luistergeschiedenis van haar gebruikers kan Spotify hen via gerichte nieuwsbrieven relevante aanbevelingen bezorgen. In deze e-mails wordt ook naar de ticketverkoop via Ticketmaster doorgelinkt.

Klinkt dat als muziek in de oren en wil je meer informatie over ons partnernetwerk? Of heb je toch nog een vraag hierover? Stuur ons een mailtje naar [email protected] en een collega van ons marketingteam neemt snel contact met je op.