Elk event of elke artiest krijgt op ticketmaster.be een eigen landingspagina met alle benodigde basisinfo. Voor sommige events is het echter interessant om meer informatie te delen. Voor deze events of artiesten voorzien we een landingspagina ‘plus’.

Deze pagina ziet er niet alleen fantastisch uit, ze biedt ook de mogelijkheid om jouw bezoekers van allerlei extra tips en informatie te voorzien. In dit artikel vertellen we meer over de Landingspagina+ en hoe deze kan helpen om jouw event nog beter te promoten.

Wat is een landingspagina+?

De Landingspagina+ is een pagina op ticketmaster.be, gericht op jouw event. Deze pagina is speciaal ontworpen om bezoekers nuttige en engagerende informatie te presenteren over jouw event.

De Landingspagina+ is opgebouwd uit modules. Iedere module heeft zijn eigen functie en kan op basis van de behoeften en de vorm van je event worden in- of uitgeschakeld.

We overlopen hieronder alle beschikbare elementen en modules van een landingspagina+:

 • Hero afbeelding: De blinkvanger bovenaan de pagina geeft meteen de uitstraling van het event mee.
 • Handige tabs onder de hero afbeelding die je meteen naar de gewenste module leiden.
 • Belangrijke informatie: werd een wachtlijst geactiveerd? Werd het aanvangsuur gewijzigd? Gebruik deze module helemaal bovenaan voor die belangrijke boodschap te communiceren.
 • Line-up (bijvoorbeeld voor festivals): Een belangrijke afweging voor potentiële ticketkopers. Wie zal er allemaal optreden?
 • Extra Info: Deze module is bedoeld om bezoekers te voorzien van alle (extra) mogelijkheden op je event.  Hiermee kan je de bezoekers informeren over bvb. de catering op je event, randanimatie, meer details over packages of andere info gelieerd aan jouw event.
 • Galerij: Om bezoekers alvast in de sfeer te laten komen van je event, kunnen in deze module afbeeldingen en/of video’s worden gedeeld. Denk hierbij aan (live) afbeeldingen van de artiest, eerdere optredens, videoclips, previews of een aftermovie van een vorige editie.
  Tip: link een video in je email direct naar de galerij module door simpelweg #galerij toe te voegen aan de link. Zo behouden we de bezoekers in de ticketing omgeving eerder dan hen te verliezen op Youtube.
 • Over: Hier komt een tekst over het event of over de artiest(en) die de bezoeker alvast warm maakt voor je event.
 • Toegankelijkheid: Is jouw event rolstoelvriendelijk of toegankelijk voor mensen met beperkingen? Laat het de bezoeker hier weten en deel links en andere nuttige informatie.
 • Locatie: Laat je bezoeker weten waar het event plaatsvindt, en deel nuttige informatie over de bereikbaarheid met het openbaar vervoer. Ook routebeschrijvingen en parkeermogelijkheden kunnen hier toegevoegd worden.
 • FAQ: Veelgestelde vragen over het event kunnen in dit onderdeel worden opgenomen. Denk aan de start van de ticketverkoop, vragen over de locatie of andere eventgerelateerde vragen.
 • Nieuws: Is er nog meer nieuws om te delen? Link hier naar je eigen blog, een verslag van voorgaand jaar of ander nieuws.
 • Countdown: Om de spanning extra op te voeren, vind je onderaan de pagina een aftelklok tot aan de start van je event.

Zoekmachines houden van de Landingspagina+

Naast de uitgebreide content en de antwoorden op veelgestelde vragen, geven wij aan iedere Landingspagina+ ook een aangepaste paginatitel en metaomschrijving mee.

Al deze informatie en gedetailleerde uitleg over je event hebben een positieve invloed op de positie van deze landingspagina+ in de zoekresultaten. Niet alleen bezoekers halen namelijk veel nuttige informatie uit deze pagina’s. Ook zoekmachines verkiezen dit soort heldere, informatieve en duidelijk gestructureerde informatie boven andere pagina’s en websites die minder geordend en leerrijk zijn.

Benieuwd naar wat de landingspagina+ kan betekenen voor jouw event? Neem dan contact op met de marketingafdeling van Ticketmaster via [email protected]