Dankzij Ticket Transfer kunnen fans makkelijk – én veilig – tickets rechtstreeks doorsturen naar vrienden of familie. Gedaan dus met het uitprinten en uitdelen van tickets. Met Ticket Transfer behoort dit voortaan tot het verleden.

86% van de fans liet weten graag de mogelijkheid te hebben om hun tickets door te kunnen sturen. (Bron: Brand Tracker) Daarom hebben we deze optie zo gemakkelijk mogelijk gemaakt. Fans selecteren de tickets die ze willen doorsturen en voegen hier het e-mailadres van de ontvanger aan toe. De tickets worden veilig doorgestuurd naar het nieuwe account. Een gemak voor de fans, en tegelijk ook meer inzicht voor de eventorganisator.

Als organisator weet je nu niet alleen wie je tickets kochten, maar ook wie er daadwerkelijk naar je event gaat. Je weet dus beter dan ooit wie aanwezig is. Deze data dragen niet alleen bij aan de veiligheid van je event, ook je marketingdatabase groeit hierdoor. Ellke nieuwe ticketkoper kan namelijk aangeven of hij of zij commerciële berichten wenst te ontvangen, van Ticketmaster en/of de organisator. Dat helpt straks bij het promoten van je toekomstige events.

Met Ticket Transfer verbeteren we de beleving van de fan en geven we tegelijk de organisator meer inzicht. Op die manier kunnen we samen met jullie meer tickets verkopen.

Hoe werkt Ticket Transfer?

  1. Selecteer in de app of op de website het ticket dat je door wil sturen.
  2. Voer de naam en het e-mailadres in van de ontvanger.
  3. De ontvanger krijgt een e-mail met een uitnodiging om de doorgestuurde tickets te accepteren. Dat kan alleen als je een Ticketmaster-account hebt. Heeft de ontvanger dit nog niet, dan hij of zij dit via de uitnodiging aanmaken.
  4. De tickets zijn nu beschikbaar in het account van de ontvanger. In het account van de originele ticketkoper staan de tickets gemarkeerd als ‘doorgestuurd’.

Heb je nog vragen? Raadpleeg gerust onze FAQ. Ben je eventorganisator? Contacteer je projectmanager.